Nieuws

Nacht Zonder Dak

Op vrijdag 17 april organiseerde Pitstop een 'Nacht Zonder Dak', een initiatief van Tear waarbij een groep jongeren één nacht doorbrengt in een zelfgemaakt krotje van plastic en kartonnen dozen. Voor veel jongeren op de wereld is dit de normaalste zaak van de wereld.
Samen een nacht doorbrengen in een krotje van karton is natuurlijk erg gezellig, maar we doen deze actie ook om andere jongeren te helpen! Jongeren die op straat leven en dan niet voor één nachtje, maar elke nacht!
Als je in de sloppenwijken van Mathare in Kenia leeft, ben je erg arm en maak je veel armoede, criminaliteit en geweld op straat mee. Er zijn ook ontzettend veel mensen om je heen, want je leeft er met duizenden bij elkaar. De kans is groot dat je als jongere niet op school zit en bent verslaafd aan drank of drugs. En dan ben je misschien ook nog besmet met hiv of je hebt aids. Dankzij projecten van Tear voor straatjongeren kunnen zij bouwen aan een betere toekomst. De dag/nacht was heel gezellig maar ook een goede manier om stil te staan bij het feit dat wij het heel goed hebben hier in Nederland. 

Wij zijn harstikke trots op de deelnemers en blij met de sponsors! 
Met deze aktie hebben we EUR 1300,- opgehaald.